Tiszta Jövőért

Közhasznú Alapítvány

english  

Egyéni konzultáció

Az egyéni konzultáció egy négyszemközti beszélgetés, mely rövidtávú (5-15 alkalom, közös megegyezés alapján), jelenre fókuszáló, személyre szabott támogatást nyújtó segítőfolyamat. A hivatásos segítővel közösen történik az adott probléma vagy megterhelő döntési helyzet áttekintése és értékelése. Felmérésre kerül, hogy milyen készségek, erősségek, és milyen fejleszteni való területek vannak az egyén életében, közösen meghatározzák az elérendő célokat. Ebben a segítői kapcsolatban a szociális munkás, pszichológus vagy addiktológiai konzultáns nem ad direkt tanácsot, hanem elkísér az úton, együtt gondolkodik, új szempontokra, új megoldásmódokra hívja fel a figyelmet. Segít abban, hogy a segítséget kérő ki lásson a jelenlegi helyzetéből, reálisabban értékelje és megtalálja az önmaga számára legoptimálisabb megoldását. Tehát az érintett egyén dolgozik önmagán, de ebben lesz egy támogató társa a segítő személyében.

 

Az egyéni konzultáció hatékony az addiktológiai problémák és életvezetési nehézségek kezelésében egyaránt.

Az addiktológiai konzultáció során a szerhasználattal kapcsolatos problémákkal foglalkozunk, mely során az igényekhez, szükségletekhez, szerhasználat fokához és jellegéhez igazított segítői kapcsolat során a problémás viselkedés megváltoztatása kerül a fókuszba.

Az életvezetési konzultáció célja, hogy jobban megértsük az életvezetéshez kötődő iskolai, munkahelyi, párkapcsolati, családi, egészségügyi, jogi nehézségeket, felmerülő félelmeket, kérdéseket és közösen megtalálhassuk a kulcsproblémákat, amelyek akadályozzák a célok elérését és ezen keresztül megtaláljuk a legjobbnak tűnő következő lépést, vagy a legmegfelelőbb támogatást.

 


Kövessen minket a facebookon is!