Tiszta Jövőért

Közhasznú Alapítvány

english  

Tiszta Team Party Service

A Party Service program éjszakai szórakozóhelyeken és zenés rendezvényeken működő ártalomcsökkentő szolgáltatás, melynek célja a fiatalok szórakozásának biztonságosabbá és tudatosabbá tétele. Az alapítványunk által működtetett Tiszta Team Party Service alapvetően az ellátási területünkön lévő Dürer Kert rendezvényein végzi ártalomcsökkentő tevékenységét, ezen felül alkalmi jelleggel egyéni felkérés alapján is biztosítjuk szolgáltatásunkat fesztiválokon és egyéb rendezvényeken.

Tevékenységünk során elsősorban a legális és illegális drogok okozta ártalmak csökkentésére, a nem kívánt következmények megelőzésére és a biztonságosabb táncolás, szórakozás feltételeinek megteremtésére helyezzük a hangsúlyt. Szolgáltatásunk részét képezi többek között ártalomcsökkentő anyagok térítésmentes hozzáférhetővé tétele, helyi konzultáció/tanácsadás biztosítása, kisebb sérülések, enyhébb pszichés “krízisek” kezelése. A szórakozóhely üzemeltetőivel, biztonsági személyzetével szoros együttműködésben egy kellemesebb és biztonságosabb, kikapcsolódást segítő környezet megvalósítását kívánjuk elősegíteni.

 

Party Service csapatunkban főállású kollégáink mellett képzett önkéntesek dolgoznak, akik az alábbi tevékenységeket végzik a szórakozóhelyen:

  •    A szórakozók ellátása a szerhasználat ártalmait csökkentő információs anyagokkal és ártalomcsökkentő eszközökkel, pl. vitaminos víz, óvszer, szőlőcukor, ropi, füldugó.
  •    Felvilágosítás nyújtása a droghasználat kockázatairól, tanácsadás a szerhasználat következtében fellépő egészségügyi és pszichoszociális ártalmakkal kapcsolatosan.
  •    Balesetmegelőzés, túladagolási tünetek esetén elsősegélynyújtás, indokolt esetben további segítséghívás, mentők értesítése.
  •    A szerhasználat veszélyeire, valamint a biztonságos szexre vonatkozó információs anyagok terjesztése.
  •    Igény és helyzet szerinti életvezetési tanácsadás, kisebb pszichés “krízisek” kezelése
  •    Tájékoztatás addiktológiai kezelőhelyekről
  •    Szerhasználati problémával küzdő, segítség kérők továbbirányítása alapítványunk más szolgáltatásába, illetve szükség szerint más kezelőhelyekre.
  •    Tájékoztatás önkéntes munka lehetőségről

 

Party Service csapatunkba folyamatosan keresünk új tagokat. Ha kipróbálnád, milyen egy nyüzsgő szórakozóhelyen önkénteskedni, írj nekünk egy e-mailt a tisztajovoert@gmail.hu címre!


Kövessen minket a facebookon is!