A csönd megbetegít...
Merj segítséget kérni!

Kövess Minket!

Időpontkérés és további részletek miatt keressétek bizalommal munkatársainkat személyesen az Alapítvány Tábornok utcai székhelyén vagy elérhetőségeink bármelyikén.

Egyéni és hozzátartozói konzultáció

Az egyéni konzultáció egy négyszemközti beszélgetés, mely rövidtávú, jelenre fókuszáló, személyre szabott támogatást nyújtó segítőfolyamat. A hivatásos segítővel közösen történik az adott probléma vagy megterhelő döntési helyzet áttekintése és értékelése. Felmérésre kerül, hogy milyen készségek, erősségek, és milyen fejleszteni való területek vannak az egyén életében, közösen meghatározzák az elérendő célokat. Ebben a segítői kapcsolatban a szociális munkás, pszichológus vagy addiktológiai konzultáns nem ad direkt tanácsot, hanem elkísér az úton, együtt gondolkodik, új szempontokra, új megoldásmódokra hívja fel a figyelmet. Segít abban, hogy a segítséget kérő kilásson a jelenlegi helyzetéből, reálisabban értékelje és megtalálja az önmaga számára legoptimálisabb megoldását.

Addiktológiai konzultáció

Az addiktológiai konzultáció célja a szerhasználattal kapcsolatos problémák feltárása, melynek során az igényekhez, szükségletekhez, szerhasználat fokához és jellegéhez igazított segítői kapcsolatban a problémás viselkedés megváltoztatása kerül a fókuszba.

Életvezetési konzultáció

Az életvezetési konzultáció célja, hogy jobban megértsük az életvezetéshez kötődő iskolai, munkahelyi, párkapcsolati, családi, egészségügyi, jogi nehézségeket, felmerülő félelmeket, kérdéseket és közösen megtalálhassuk a kulcsproblémákat, amelyek akadályozzák a célok elérését, és ezen keresztül megtaláljuk a legjobbnak tűnő következő lépést, vagy a legmegfelelőbb támogatást.

Hozzátartozói konzultáció

Első körben leginkább a család, a hozzátartozók érzékelik és jelzik, ha a kamasz gyereküknél problémás szerhasználatot tapasztalnak. Ilyenkor ezer és ezer kérdés merül fel a hozzátartozókban: „Hol rontottam el? Ki tehet róla? Mit csináljak? Szeretnék neki segíteni, de nem tudom, hogy tegyem!” Hozzátartozói konzultáció során abban tudunk segítséget nyújtani, hogy a felmerülő kérdésekre közösen keressük meg a válaszokat. Segítünk megfogalmazni és kimondani a problémát. Kamasz gyereket nevelő szülőként a gyereknevelés néha megoldhatatlan feladatnak tűnik. Állandó lehet a félelem, hogy hibázunk, és nem ritkán valóban elkövetünk hibákat. A konzultációs folyamat során igyekszünk támaszt nyújtani, mérsékelni a problémával kapcsolatosan kialakult feszültséget. A biztonságos közeg kialakításával próbáljuk elérni, hogy a nehézségekről nyíltan és őszintén tudjunk beszélni.