Elkaptak? Jelentkezz!

Kövess Minket!

Elkaptak? Jelentkezz!

Alapítványunkban 2016 őszétől elérhető szolgáltatás a megelőző-felvilágosító elterelés

Alapítványunkban 2016 őszétől elérhető szolgáltatás a megelőző-felvilágosító elterelés, egyéni vagy csoportos formában, melyre személyesen vagy megadott elérhetőségeinken lehet időpontot egyeztetni.

Ha valakit kisebb súlyú, kizárólag csekély mennyiségű kábítószert érintő, fogyasztói típusú bűncselekmény elkövetésén érnek, és részt vesz egy legalább hat hónapos, folyamatos „kezelésen”, akkor nem fogják megbüntetni, ezt nevezik elterelésnek. Az elterelés tehát a büntetőeljárás alternatívája, melyet az eljáró hatóság (rendőrség, bíróság, ügyészség) ajánl fel az elkövető részére. Alapítványunknál lehetőség van megelőző-felvilágosító szolgáltatás keretében az elterelés elvégzésére, amennyiben alkalmi droghasználat (nem pedig függőség) okán valósult meg a droghasználati bűncselekmény. Az elterelés egy 6 hónapos, egyéni konzultációkból vagy csoportalkalmakból álló foglalkozás, melyet szakképzett kollégák végeznek. Az előzetes időpont egyeztetést követően szerződéskötéssel kezdődik a közös munka, ami folyamatos és rendszeres megjelenést igényel, így fél év után befejezhető az elterelés. Az elterelés végén kiállított igazolást az eljáró hatóságnál kell bemutatni, így hivatalosan is lezárásra kerül a büntetőeljárás.

Időpontkérés és további részletek miatt keressétek bizalommal munkatársainkat személyesen az Alapítvány Tábornok utcai székhelyén vagy elérhetőségeink bármelyikén.